HospiceSønderjylland

Om at være frivillig

På HospiceSønderjylland er der tilknyttet en del frivillige medabejdere, som i hverdagen er med til at forsøde tilværelsen for både patienter og pårørende.

På HospiceSønderjylland er der tilknyttet en del frivillige medabejdere, som i hverdagen er med til at forsøde tilværelsen for både patienter og pårørende.
De frivillige bliver briefet af sygeplejesken om, hvordan dagen i dag ser ud på de enkelte stuer.
De frivillige deltager ikke i den personlige pleje af patienter.
De frivillige tager sig først og fremmest af nogle praktiske opgaver så som at fylde i opvaskemaskinen, servere mad for patienterne, vande blomster.
Det kan også være gåtur, kortspil eller hvad patienterne måtte have af behov.
Igennem det praktiske arbejde opstår der en medmenneskelig kontakt til patienterne, til glæde for begge parter.

De frivillige arrangerer og deltager i forskellige sociale og kulturelle arrangementer, såsom vores musikandagter, musikaften høstfest, pårørende aften, hyggeeftermiddage og lignende.
Endvidere er de frivillige aktive omkring højtiderne, hvor de sørger for at der bliver pyntet op og hygget i vort hus, så der bliver en så hjemlig atmosfære som muligt.
Uddannelse og tidligere erfaring er derfor ikke afgørende for, hvorvidt man kan blive frivillig hos os, det er lysten og det personlige engagement, der driver værket. Det er dog vigtigt at være bevidst om egne grænser og muligheder, idet samværet med patienter kan skabe personlige relationer.

De frivillige vil blive klædt på til opgaven gennem løbende undervisning.
Skulle dette have fået dig til at søge om at blive frivillige hos os, findes der et skema her på hjemmesiden, som kan printes ud og udfyldes.
Du vil blive kaldt ind til en personlig samtale, inden du kan starte som frivillig.

Lis Gosvig frivillig koordinator

Lis Gosvig

Frivillig Koordinator

Lis Gosvig ansat som frivillig koordinator. Lis kan kontaktes på tlf. 99440407

Persondatapolitik - Frivillige

Her kan du læse om, hvordan HospiceSønderjylland behandler personoplysninger om dig i forbindelse med at være frivillig hos HospiceSønderjylland.

Scroll til toppen