Vidensdeling

Center for Palliation i Sønderjylland

Personalet på HospiceSønderjylland opnår gennem det specialiserede arbejde med patienter og pårørende og ved fortløbende efteruddannelse en meget stor viden inden for palliation, både af praktisk og teoretisk karakter.

Det forpligter at være en specialiseret enhed inden for palliation midt i det sønderjyske.

Vi ønsker at dele vores viden med alle, der har behov for det. I de sønderjyske kommuner er der mange, der på forskellig måde arbejder med alvorligt syge og døende for at lindre og drage omsorg for såvel dem som deres familier og pårørende. Mange palliative patienter henvises til Det Palliative Team og/eller hospice – og der oparbejdes begge steder vigtige kompetencer, som andre fagpersoner kan få udbytte af.
Derfor blev Center for Palliation dannet i 2013, som navn for det undervisningstilbud, der foregår i et ligeværdigt samarbejde mellem Det Palliative Team i Sønderjylland og HospiceSønderjylland i Haderslev.

Gennem Center for Palliation har vi siden starten af centrets virke haft 2132 personer på kursus i palliation til stor glæde for deltagerne og for os selv og til gavn for patienter og pårørende.
Det svarer til over 400 underviste pr. år.

Undervisningen tilrettelægges individuelt i tæt samarbejde med de faggrupper, der skal modtage den. Læs mere herom på denne side.

Scroll til toppen